Monday, May 20, 2013

What is life ?


Hello. We meet again ! Oh, and, Assalamualaikum. Sibuk betul dah naik Form 4 ni. Macam-macam benda yang tak pernah jadi terjadi tahun ni. Gaduh dengan kawan, masalah dengan pembelajaran yg teruk, sibuk yg melampau, and many more. 

Now, I have my mid-year examination and ianya merupakan exam kedua yang lain dari lain. :P Sebelum ni mana pernah jumpa paper standard SPM. Sebelum ni standard PMR je. Hehe. Oh, and as you know, aku dah contact balik dengan Mr.Crush. Tapi kitaorang tak selalu contact dekat bbm. Masing-masing sibuk. Aku pun penat, setiap kali bbm dengan dia, mesti ada something yang kitaorang argue yang membuatkan aku je yang mengalah. -_- Ok, habis pasal tu.

Pertama kali dalam hidup aku, aku bergaduh teruk dengan kawan. Well, orang kata, mana ada relationship yang tak goyang kan. Mesti ada gaduh punya. Paling kurang pun salah faham biasa. Semua tu lumrah hidup. 

Bila dah naik Form 4 ni pun, aku sedar, nak capai cita-cita tu bukannya senang. Even cita-cita nak jadi apa pun susah. Nak jadi Doctor Psychology, nanti elok-elok aku siuman, nanti....Lagipun kerja tu kerja yang ada banyak tekanan sebab asik dengar masalah orang je. Nak jadi Cikgu, nanti mesti ramai yg jadi cikgu. Nak jadi Chef dekat hotel ? Jauh panggang dari api. Walaupun aku suka masak, tapi aku tak pernanh masak makanan yang sama dan rasa yang sama. Mesti rasa lain. Sama ada makin sedap, ataupun tak. Hehe.

So, conclusion of the story, carilah cita-cita yang kauorang betul-betul nak. Then, korang yang malas sekolah tu semua RUGI SANGAT SANGAT. Ramai yang dah habis sekolah, nak sangat putarkan balik masa sebab menyesal tak belajar betul-betul masa ada peluang dulu. Ahh, dah macam nenek dah, Haha. Dan crush aku pernah tanya, "What is life ?". Aku pun terfikir, apa itu hidup ? Apa tujuan kita hidup ? Hmm.

"Don't forget who you are"
Lots of love,
Batrisyia