Thursday, May 3, 2012

New Life Maybe

Hello. Assalamualaikum. :) Lama dah tak update blog. Mesti korang rindu dekat saya kan? *sila muntah. Hemm, well, businesswomen memang macam ni. :P Tak de lah. Gurau je. Tahun ni kan saya PMR. Yaa, walaupun itu bukan exam penentu masa depan, tapi tetap penting juga kan? Lagi dua minggu kot, exam pertengahan pun memunculkan diri. K. And, to PLKN's victim, Good bye Kak Syasya. Jaga diri nak pergi PLKN tu. ^^ Sayang akak. GoodBye to the rest yang saya kenal juga. Jangan risau, ramai kata PLKN best.  

Sekarang ni, saya selalu buka Twitter. Facebook juga tidak di nafikan. Tapi, Twitter ni, macam, lagi menarik perhatian kot. *konon. Kalau orang tanya sama ada saya pilih Facebook atau Twitter? Hemm, no answer. Bagi saya, dua dua okay. Sebab dua dua boleh cari kawan dan buat kawan. Tapi dekat Twitter, selalu syok sendiri. Baru best. Haha. Lol. Do follow me @batrisyiariz . I'm not arrogant actually. So, don't ever kata saya macam tu. Saya cuma malu nak buat kawan nak tegur segala bagai. Jujur ni. :P Mention me, kalau nak di-follow balik. :) 

But, dalam suka suka ni, ada juga benda yang menyakitkan ataupun menyedihkan. Eh? Em, lupakanlah. Nak cerita pun buat apa kan? Masalah sendiri, sendirilah tanggung. Tak perlu nak dimengadukan sangat. Kita semua seorang hamba Allah yang kuat. Cuma, kalau dah keluar air mata atau putus asa, itu bukan bermakna kita dah mengalah, tetapi dah penat bertahan. Betul? Lagipun, benda yang dah lepas usah di kenang. Sorry to people that I admired masa Form 1 dulu dan awak Form 4. Saya tahu saya terlalu annoying dulu. Tapi awak layan je memandangkan saya bawah umur kan. Kira, saya junior awak. Thanks to you. Harap kita boleh jadi kawan sekarang. :)

Sekarang ni, nak mulakan hidup yang baru. Eh? Apa tu... Hahaha. Malas lah nak fikir benda yang lepas. Kita punya kehidupan semakin maju, bukan semakin mundur. 

K. Kena pen off now. *betul tak? . Baru balik sekolah sebenarnya. Lol. Wish me luck in my Mid-year examinations and PMR examinations. See you soon. Assalamualaikum. :)
Sincerely,
Batrisyia Riz

No comments:

Post a Comment