Thursday, September 29, 2011

Nekad!

Hello readers! Assalamualaikum. Firstly, aku nak kata, gambar dekat atas ni memang tak de kene mengena lansung dengan entri aku okay. Aku bukan lah orang yang TERLALU jiwang :p 
Huh. Lama aku tak update benda bagai ni. Aku tak sibuk mana pun, tapi cuma tak de mood nak mengetaip panjang-panjang. Sekolah aku macam biase, hari ni ade makan-makan lepas balik sekolah. Banyak gila aku makan. Dah muncett ni ha. *kecoh betul aku ni. Malam aku terus tak nak makan. :p 
Waktu Geografi hari ni cikgu aku kata exam start 12/10 selaras 1 Melaka. OMG. Kitorang satu kelas terkejut mengalahkan beruk. Dah dekat??? Aku study pun belum lagi. Hanya melaksanakan homework yang melambak tu jea :p Tu pun ada yang tak siap. Risau gilo. Aku risau tahap ghaban mengalahkan akak-akak dengan abang-abang yang nak PMR dengan SPM tu tau. Ciss --'
Kebetulan pulak semalam Cikgu KH ade bagi motivasi sikit dekat budak kelas aku *termasuk aku ,yang suka main-main mengalahkan kanak-kanak ribena ni. Dia suruh kitorang start study sebab tahun depan kitorang jadi PMR Victim and so on. Selalunya kalau orang dengar motivasi ni masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Tapi guest what? Aku dengan dia several kawan aku yang lain dah nekad nak berubah. nak start study. *ayat poyo jea
Tapi terima kasih lah dekat cikgu tu. Aku memang dah nekad dah nak start belajar. Facebook, Twitter dengan Blog ni macam susah pulak aku nak tinggalkan. *cehh
Apa-apa pun, Good luck tu senior Form 3 & 5 yang jadi PMR & SPM victim tahun ni. ^^

No comments:

Post a Comment