Tuesday, July 26, 2011

Unforgettable Birthday

Hai. Assalamualaikum! hee...Guess what? Today is my birthday! Yaayay! Aku dah tua! Haha.(ehem. happy kejap)
Happy-happy pun, malam tadi + pagi tadi aku menangis jugak. Sebab selalu pukul 12 atau pagi-pagi lagi mesti ada salah seorang family aku yang cakap 'happy birthday' dekat aku. Tapi yang ada just 1 message from classmate aku and 1 missed call from brother aku dekat Skudai. Menangis malam tadi punya pasal aku tidur bukan main awal lagi. :p Pagi tadi moody punya pasal, aku tak nak jalan dengan adik aku lansung. Aku terus straight jalan ke depan. --'

Dah sampai kelas, Siti Nurhaliza (bukan penyanyi tu :p) dah cakap 'happy birthday' sebelum aku masuk kelas. Thank you. :) Tu pun senyum tawar je. Dah masuk kelas, Ekin, Erien dengan Linda pun cakap 'happy birthday'. Still senyum tawar. --' Mase tu tak ramai sangat budak kelas aku datang. Bila dah ramai,aku keluar kan jajan sebab aku nak bagi budak kelas makan. Terus semua cakap 'happy birthday'. Teruja gila kudd sebab diorang ingat. Dah bagi diorang makan jajan, aku terus duduk sebelah Ariannie. Cerita dekat dia pasal tak ada pun family aku yang kata 'happy birthday' dekat aku pagi ni. And aku kata 2RK4 lah orang pertama wish. Terus aku menangis. Semua dok berkerumun dekat meja aku sebab tekejut tengok aku menangis. Then aku pandang luar, Aiman nampak aku menangis. Dia panggil. Teringat ayat dia 'dah jangan menangis. aku tumbuk ko karang' xD Suka nau nak tumbuk aku. :p
Sebelum waktu seni, waktu BM. Cikgu Zunairah tak ada. Semua sibuk siapkan kerja seni. Kitorang kene buat paper bag. Then tiba-tiba the whole kelas nyanyi lagu Happy Birthday untuk aku. Teruja teruja. xP Faiq tanya aku, 'bat, kau tak ade rase sedih atau teruja ke?' Ape lah sengal dia tu. --' Kalau aku sedih aku terus menangis. --' 

Waktu seni tadi memang seronok lah en. Kitorang kene keluar kelas, lukis bangunan sekolah dari tepi. Semua bersantai dekat padang tu. Haha. The field is mine. x) Duduk situ bukan sampai habis waktu seni, sampai habis waktu rehat. Seronok duduk dekat padang tu. haha. :p 

Cakap pasal present, Safwanah, Anis dengan Aiman kata nak bagi esok. Tak bagi pun tak pe. Aku tak mintak. Yang bagi aku present hari ni. Tierah. Ade yang bagi aku kertas. hehe. :p Dekat Facebook aku dapat 110 wish. haha. Thank You. :D
from Erien & Ekien

from The Varbs

from Safwanah

from Tierah
Kbye. :)

1 comment:

  1. Happy birthday.. May God Alwayz bless u dear..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete