Friday, July 8, 2011

Good Bye Afiq. We'll Miss You Very Much

Muhammad Afiq b. Abdullah. Classmate lelaki yang paling boleh diharap berbanding dengan classmate lelaki yang lain. Rajin + kelakar + baik. :) Setelah berbulan dia jadi classmate aku, tiba-tiba hari Selasa lepas Cikgu Nasarudin bagi tau dia nak pindah. The whole class terkejut. Berita last minute tu...--' agaknya kalau Cikgu Nasarudin tak bagi tau kitorang, sampai hari ni, hari terakhir dia ada dekat SMK Iskandar Shah, kitorang tak tau lansung yang dia pindah. Bila ditanya, nak kitorang tau sendiri. Kau nak suruh kitorang tau sendiri macam mana? -,-

Today, Cikgu Nasarudin relief waktu agama. Ustaz Zul tak ada. So, kitorang kene pergi bilik muzik. Cikgu Nasa buat karaoke. Siapa yang tak nak karaoke kan? Penolong tingkatan kelas aku, Peah, orang yang first menyanyi. Then, kitorang suruh Afiq menyanyi. Kenangan. :) mula-mula dia tak nak nyanyi, tiba-tiba dia amik microphone and nyanyi. Suka gila kitorang masa tu. Dia nyanyi lagu Jaclyn Victor-bertamu di kalbu. (betul tak?) 
Masa dia nyanyi tu, aku and beberapa budak perempuan yang lain menangis. Sebak gila kudd. Tak dapat nak control air mata aku. Tanpa diduga, Afiq pun nak menangis. mata dia dah merah dah. Kitorang tau kau pun sedih Afiq. :') 
Then, rehat. Balik kelas and sambung menangis. --' semua sibuk buat barang kenangan. ada yang bagi hadiah lagi. teruja kudd dia. Bila dah nak balik, budak-budak semua main baling bedak + sabun + air. Kitorang harap tu kenangan paling manis kau Afiq. :')

*Aku harap kau baca entri ni. Jangan lupa kitorang walaupun kau hanya pindah dalam Melaka je. Kitorang always ingat kau and kitorang sayang kau sangat-sangat. <3 :')

No comments:

Post a Comment